VIJESTI I NOVOSTI:
PROMJENE SU PRED NAMA!

Protekli period ste vjerovatno primijetili da nije bilo ažuriranja kao nekada... Davno najavljeni custom enchanti još nisu aktivirani, mini igre nisu popravljene... Zašto?!

Odgovor je jednostavan... Zauzeti smo!

Naime, kako smo već nedavno najavili, početkom sljedeće godine otvaramo još jedan server pored Kingdomsa, Domination! Domination je naziv za našu potpuno originalnu igru, koja će se odvijati po unaprijed osmišljenoj priči i mapi. Sadržavat će različita oružja, naprave i strojeve, te druge stvari za koje vjerovatno niste znali ni da je moguće realizirati kroz Minecraft!

Kako je Domination uvjerljivo naš najveći projekt od otvorenja servera krajem 2011-te godine, naravno, imamo želju da ga što bolje realiziramo. Tim povodom najavljujemo OxyMC Network - 2019 update, ažuriranje za server koje donosi još mnoštvo stvari pored novog podservera!

HUB:
Otvorenjem novog podservera se pojavila potreba i za Hubom. Niko ne želi upisivati različite IP adrese za Kingdoms i Domination servere, zar ne?
Hub će predstavljati centralni server na koji ćete se spajati kada uđete na IP "play.oxymc.com". To je mjesto gdje se registrirate, odnosno prijavljujete na vaš račun i birate podserver na kojem ćete igrati. To je ujedno i prilika za nas da radimo i na dodavanju drugih podservera, ukoliko se za njih ukaže potreba i podrška igrača.

KINGDOMS S4 (SEZONA 4):
Kingdoms server će dobiti niz novih ažuriranja kojima će biti ubrzan sam tempo igre, popravljene mnoge greške, a cjelokupna igra optimizirana. Kingdoms je trenutno u procesu potpunog rekodiranja kako bi se ova ažuriranja mogla ostvariti i u ovom trenutku ne možemo reći hoće li biti završen za vrijeme otvorenja Dominationa.
Vjerovatno se pitate hoće li doći do global reseta Kingdoms servera? Kako se stvari i planovi trenutno odvijaju, vjerovatno neće - iako još uvijek nismo potpuno sigurni!
Kroz Kingdoms S3 smo radili na balansiranju između igrača koji vole PVP i Raid i onih koji vole čisti Minecraft survival. Uveli smo Invasion Shield koji se kupuje u igri i usmjeren je onima koji su zainteresirani za čisti survival, ali nismo uspjeli balansirati ta dva aspekta igre. Invasion Shield se trenutno koristi potpuno suprotno od onoga što smo htjeli... Igrači ga kupuju kako bi zaštitili svoje kraljevstvo i, iako su neutralni, napadaju druge igrače i kraljevstva bez posljedica.
Trenutno razmatramo ideje kako bismo balansirali ta dva aspekta igre, a jedna od njih je da kroz dva različita svijeta u potpunosti razdvojimo Raid i Neutral kraljevstva. Raid kraljevstva bi bila u jednom svijetu, Neutralna u drugom, i igrači koji se odluče za Neutralnost ne bi mogli ometati igrače koji su se odlučili za Raid i obrnuto.

DOMINATION:
Sve što trebate znati o Dominationu smo već rekli i u ovom trenutku vam ne želimo odavati previše toga. Neka to bude iznenađenje! https://domination.oxymc.com

FORUM:
Trenutno radimo i na aktivaciji foruma preko kojeg će se odvijati sav razgovor vezan za igru! Na OxyMC je od 2012-te godine registrirano preko 85.000 igrača i imali smo ideju da unaprijed već povežemo postojeće registrirane račune sa forumom, na način da se na forum prijavljujete preko svoj Minecraft imena i lozinke sa servera, ali tu ideju nismo o mogućnosti realizirati zbog ograničenja koje nam postavlja softver korišten za forum, kao i zbog sigurnosti vaših računa.
Kako želimo imati što više vas registriranih na forumu i forum maksimalno aktivirati, u igri ćemo dodati komandu kojom biste mogli "povezati" vaš Minecraft i forum račun, a zauzvrat dobiti nagradu!

WEB:
Naša web stranica će dobiti osvježen redizajn, pristup određenim dijelovima stranice će biti unaprijeđen, a sve novosti sa servera će se objavljivati na forumu. To će nam omogućiti da vidimo vaše komentare na nova ažuriranja i eventualne kritike! Web Shop će također dobiti ažuriran dizajn, kao i novi i jednostavniji sustav plaćanja!

Za kraj bismo se zahvalili svim našim donatorima koji su svojim donacijama održali server online i omogućili ova nadolazeća ažuriranja. Podrška je zaista bila nevjerovatna i bez vas ovo ne bi bilo moguće!

Sve najbolje i vidimo se ubrzo s još informacija...
Vlasnik AfkF24